פרשת שמיני אולי לא צריך לפחד ממלך העולם
אחר שהקמנו משכן וחנכנו אותו וציוונו להקריב קורבנות ובני אהרן חטאו במשכן ומתו.לפתע, הקב"ה מצווה אותנו מצוות הנוגעות לחיי היום יום שלנו כגון: איסורי מאכלים.המצוות של היום יום המופיעות כאן, מעוררות שאלה.מדוע כאן בשיא הנושאים של רומו של עולם, מופיעות מצוות של היום יום, כמעט אפשר לומר שזה לערבב מין בשאינו מינו?תשובה, בני אהרן חטאו…
קרא עודשיר השירים פגישה עם המלך דורשת הכנה
בשיר השירים הנקרא ברוב קהילות אשכנז בשבת חוהמ"פ (והשנה יקראו בשביעי של פסח) הדוד והרעיה מחפשים זה את זה את זה. אך במפגש הישיר ביניהם, הדוד נהפך למלך. נראה לי שהדוד מכין את המפגש בין המלך לרעיה. אתן דוגמה להכנה זו. כתוב (שיר השירים א,ב), " יִשָּׁקֵ֙נִי֙ מִנְּשִׁיק֣וֹת פִּ֔יהוּ כִּֽי־טוֹבִ֥ים דֹּדֶ֖יךָ מִיָּֽיִן". כוונת הפסוק, שהדוד…
קרא עודפרשת צו וליל הסדר חשיבות העבר
קורבן התודה מוזכר בפרשתנו.קורבן תודה, אדם הקריב כאות הבאת תודה על הנס שהיה לו.אך לשם מה להודות?אסביר את שאלתי.כאשר אנו אומרים תודה למישהו, אנו מודים על העבר.אך העבר, עבר ואין בו חשיבות בו יותר, לכאורה.לכן התודה אולי חסרת משמעות, מלבד הבעת מחווה טובה, שזה חשוב מאד.מפני כך, אני טוען שהעבר והתודה חשובים לעתיד.הכיצד?אנחנו יכולים ואף…
קרא עודפרשת ויקרא: אמירה קטנה, עושה את היום
ספר ויקרא נפתח בפסוק (א,א), "וַיִּקְרָ֖א אֶל־מֹשֶׁ֑ה וַיְדַבֵּ֤ר יהוה אֵלָ֔יו מֵאֹ֥הֶל מוֹעֵ֖ד לֵאמֹֽר".רש"י על פסוק זה, אומר "לכל דברות ולכל אמירות ולכל צוויים קדמה קריאה, לשון חבה וכו'".השאלה שברצוני לשאול, מודע רש"י מפרש "לשון חיבה"?צריך לראות קצת בראייה כוללת, כדי להבין פירוש זה.אתחיל בפרשת הסנה.כאשר ה' מתגלה למשה שם, לפני שה' מתחיל לדבר עם משה…
קרא עוד